Gratis verzending vanaf €150

Hoe werkt het?

De Lightair IonFlow luchtreiniger is de enige luchtreiniger die niet alleen virussen uit de lucht verwijdert, maar die tevens het besmettingsgevaar van virussen in de lucht elimineert. De effectiviteit tegen virussen heeft de Lightair IonFlow luchtreiniger te danken aan zijn high density ionisator. Het is dus zeker niet zo dat deze resultaten gelden voor alle ionisator luchtreinigers!

Naast bescherming tegen virussen, biedt de Lightair luchtreiniger ook nog eens schone lucht door (ultra) fijnstof, allergenen, bacteriën, schimmels en meer uit de lucht te verwijderen. Win-win dus!

Met name mensen met luchtwegproblemen als astma, copd, hooikoorts en andere allergieën reageren sterk op deze vervuilingen in de lucht. Via luchtreiniging en ionisatie worden (ultra-)fijnstofdeeltjes verwijderd. Zo wordt vieze lucht door ons gepatenteerde filter omgezet in schone lucht. Het resultaat?

Een gezonde, frisse (woon/werk)omgeving.

LightAir Ionflow of Cellflow technologie

LightAir brengt twee technologieën uit, elk met hun eigen unieke toepassing: Ionflow technologie en CellFlow technologie.

In onderstaande afbeelding ziet u het bereik van de verschillende technieken zodat u eenvoudig kunt beslissen welke type LightAir luchtreiniger voor u het meest geschikt is.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe onze IonFlow luchtreiniger werkt:

LightAir luchtreinigers en het Coronavirus: Luchtreinigers tegen virussen en virusoverdracht

LightAir luchtreinigers zijn in staat virussen te verwijderen met een efficiëntie van meer dan 99,9%.

Uniek aan de LightAir IonFlow luchtreinigers is dat ze ook ingezet kunnen worden om virusoverdracht via de lucht tot wel 97% te reduceren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de LightAir IonFlow 'ultra high density ionisatie' technologie in staat is om 97% van alle luchtmobiele virussen in de lucht te deactiveren en daarmee virusoverdracht te voorkomen. Dit onderzoek is gedaan aan het Karolinska Institutet in Zweden en in juni 2015 gepubliceerd in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports. Met andere woorden, gebruik van een LightAir IonFlow luchtreiniger biedt extra bescherming tegen overdracht van luchtmobiele virussen en besmetting. De CellFlow luchtreiniger biedt extra bescherming door virussen te verwijderen uit de lucht. Virussen zoals Influenza virus en Coronavirus zijn voorbeelden van luchtmobiele virussen. 

Verspreiding van het corona virus voorkomen? Wat doet LightAir?

Het Corona virus is een luchtmobiel virus en wordt net als de gewone griep of een verkoudheid overgedragen via de lucht. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Het virus komt binnen via mond, neus of ogen. Indirect kun je het virus ook krijgen doordat het op je handen gekomen is en je daarna in je ogen wrijft. 

Wat kan ik doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

Onderstaande maatregelen worden door het RIVM geadviseerd om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elle boog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Neem extra maatregelen tegen coronavirus op de werkplek en op school met LightAir

Op de werkplek zijn bovenstaande maatregelen door de meeste bedrijven en scholen al afgekondigd, maar toch zijn veel Nederlanders er nog niet gerust op dat zij veilig zijn op het werk en maken ouders zich zorgen om hun kinderen op school. Veel zouden graag aanvullende maatregelen zien. Met LightAir kan het risico op besmetting met het coronavirus verder verkleind worden. Reduceer het risico op de overdracht van het virus via de lucht in kantoren, scholen en andere locaties waar veel mensen samenkomen verder met de inzet van LightAir IonFlow luchtreinigers.

Hoe werkt het?

1) De IonFlow ionisator genereert ruim 30 miljard ionen per seconden.

2) Deze ionen hechten zich aan virussen in de lucht en deactiveren 97% van de virussen in de lucht.

3) De (inactieve) virusdeeltjes worden naar de collector getrokken en zo uit de lucht verwijderd.

Onderzoek van het Karolinska Institutet

Onderzoek aan het Karolinska Institutet* gepubliceerd in juni 2015 in het gerenommeerde wetenschappelijke blad Nature Scientific Reports toont aan dat de IonFlow high density ionisatietechnologie 97% van alle luchtmobiele virussen in de lucht deactiveert en daarmee overdracht van virussen voorkomt.

De Zweedse universiteit heeft in een langlopend onderzoek vastgesteld dat de ionen die door de high density ionisator van de LightAir gegenereerd worden, virussen in de lucht deactiveren waarmee besmetting voorkomen wordt. Het is daarmee een snelle en makkelijke in te zetten oplossing om virussen uit de lucht te verwijderen en overdracht te voorkomen.

"The device enables unique possibilities for rapid and simple removal of virus from air and offers possibilities to simultaneously identify and prevent airborne transmission of viruses." 

- Ionizing air affects influenza virus infectivity and prevents airborne-transmission, Hagbom et al, 2015-